Enige algemene tips betreffende oude meubels:

Het smeren van laden
Het komt vaak voor dat moeilijk lopende laden worden gesmeerd met kaarsvet.
Kaarsvet is echter stroef en de laden lopen hierdoor nog moeilijker.
Beter is het de laden te smeren met speksteenpoeder (talkpoeder)

Houtworm
Over houtworm doen vele verhalen de ronde. In antieke meubelen treft men vaak houtwormgaatjes aan. Zorgen hierover hoeft men zich doorgaans niet te maken. De wormgaatjes zijn reeds in de eerste jaren ontstaan in het verse hout waarvan het meubelstuk gemaakt werd. Later verdwenen de sappen uit het hout en hiermee ook de houtwormen. De gaatjes en het stof in de vele gangetjes blijven echter achter. Bij twijfel kunnen wij uiteraard een onderzoek doen en desgewenst de juiste maatregelen nemen.

Onderhoud meubels
Doorgaans worden gerestaureerde meubels in de was gezet. Voorlopig hoeft u er dan niet veel aan te doen. Na enige tijd kan het meubel, door ons of door uzelf opnieuw licht in de was worden gezet om het weer een mooie diepe glans te geven en oppervlakkige beschadigingen weg te werken. Het is aan te bevelen de laden af en toe, op de bovenstaande wijze te smeren.

Verkleuring door zonlicht
Zet uw meubelstuk bij voorkeur niet in de volle zon. Na verloop van tijd kan het aan de zonkant verbleken.

Inkoop en verkoop meubels
Het is mogelijk dat wij u vergezellen bij de aankoop van een antiek meubelstuk en hierbij te adviseren. Restaurateurs zien doorgaans wat de geschiedenis van het meubel is. Het kan u behoeden voor een ‘miskoop’. Ook kunnen wij u een ruwe schatting geven van de kosten van een eventuele restauratie. De kosten voor dit advies zijn op uurtarief.